Exerciții militare în Marea Neagră pentru întărirea capacității de reacție

Navele militare au părăsit Portul Constanța. FOTO Forțele Navale Române

Șapte nave militare românești și străine au ieșit din portul Constanța luni, 30 martie, pentru a executa antrenamente, pe mare, care cuprind secvențe tactice, la nivel de grup de luptă. Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” și nava purtătoare de rachete „Zborul” vor desfășura un exercițiu de tip PASSEX, în comun cu cele cinci nave din Gruparea Navală Permanentă NATO nr. 2 (Standing NATO Maritime Group – SNMG-2) care au făcut o escală de trei zile în România.

SNMG-2 este alcătuită din fregatele BGS „Verni” (Bulgaria), HMCS „Fredericton” (Canada), ITS „Virginio Fasan” (Italia), „Regina Maria” (România) și TCG „Salihreis” (Turcia) și desfășoară misiuni de supraveghere maritimă, în Marea Neagră, până la data de 12 aprilie, iar PASSEX este un exercițiu desfășurat de două sau mai multe forțe navale și cuprinde manevre și evoluții navale, secvențe de comunicații, de acordare a primului ajutor pe mare, de interdicție maritimă, secvențe de luptă antisubmarin, de luptă la suprafață și de apărare antiaeriană, precum și secvențe de ajutor umanitar.

Exercițiile de tip PASSEX consolidează capacitatea de reacție imediată a marinarilor militari și interoperabilitatea dintre forțele navele participante, având la bază utilizarea procedurilor standard de operare ale NATO pentru diferite situații.

Pe timpul escalei navelor militare străine din SNMG-2 în portul Constanța, au fost luate măsuri speciale pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, au fost anulate toate vizitele oficiale și atelierele de instruire comune, fiind permise doar activitățile de natură logistică și de reaprovizionare. De asemenea, echipajele navelor militare românești au fost controlate medical, conform procedurilor în vigoare, iar la bord au fost luate măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19 și au fost asigurate materialele sanitare și de protecție necesare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*