EXCLUSIV Poliția Locală… de închiriat. Primăria Constanța caută să închirieze spații de birouri și 25 mașini pentru polițiștii locali

Poliția Locală Constanța. FOTO Facebook
Poliția Locală Constanța. FOTO cu rol ilustrativ

O situație mai puțin întâlnită are loc în această perioadă la Poliția Locală Constanța. Oamenii legii subordonați Primăriei Constanța nu au nici spațiu de birouri și nici mașini. Paradoxal, în loc să le ofere toate condițiile, Primăria Constanța a ales să închirieze două clădiri de birouri și 25 mașini. Decizia e cu atât mai controversată cu cât mașinile închiriate vor “rupe” de la bugetul local peste 122.000 lei în următoarele trei luni.

Anunțul de închiriere este deocamdată în fază de Consultare Publică. La propunerea Direcției Servicii Publice, primarul Decebal Făgădău a aprobat închirierea unui spațiu de până la 1500 mp pentru Poliția Locală.

Motivația expusă în documente este aceea că actuala Direcției de Poliție Locală Constanța îți desfășoară activitatea “în încăperi deteriorate și parțial improvizate”. Primăria Constanța vrea să închirieze spațiile de birouri într-o zonă accesibilă cetățenilor și să încheie un contract pe 4 ani pentru acea locație.

Clădirea plătită din bani publici trebuie să aibă atât birouri pentru funcționari, cât și spații destinate monitorizării video, o cameră de arest, sală de sport prevăzută cu dușuri și vestiar. Ofertele pot fi primite până pe 4 august 2017.

Corpul de Control al Poliției Locale vrea o casă nouă

Și Corpul de Control al Primăriei Constanța ar putea avea în curând un nou sediu. De această dată, este nevoie de o clădire de birouri de maxim 600 mp. Motivul – actualul spațiu este prea aglomerat. Acest spațiu va fi folosit pentru funcționari, săli de ședințe, cameră de depozitare a mărfurilor confiscate și vestiare cu dușuri.

Mașini de închiriat pentru Polițiștii Locali

Poate cea mai ciudată decizie a Primăriei Constanța este aceea de a închiria 25 mașini pentru polițiștii locali și doar pentru o perioadă de 3 luni. Suma pusă la bătaie este de peste 122.500 lei. Polițiștii locali vor avea ocazia să conducă fiecare mașină pe o distanță de 10.000 km în cele 3 luni.

Ofertanții trebuie să vină doar cu Dacia Logan pe motorină, mașini care nu sunt mai vechi de 5 ani și care au RCA, CASCO și rovignetă.

Primăria Constanța s-a grăbit atât de tare cu această achiziție încât termenul de la afișarea anunțului și până la data limită de transmitere a ofertelor a fost de doar o singură zi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*