EXCLUSIV Apple a încurcat numele localităților din județul Constanța. Știți unde sunt “23 Decembrie”, “Două Mai” “Ebichioi” sau “Cogealia Gară”?

Localități inexistente pe Apple Maps. Colaj FOTO Adrian Boioglu, Constanța NEWS
Localități inexistente pe Apple Maps. Colaj FOTO Adrian Boioglu, Constanța NEWS

Harțile produse de Apple sunt cunoscute pentru imprecizia lor. Compania americană și-a propus să concureze cu Harțile Google și dacă în Statele Unite a reușit să dovedească faptul că se poate, în Europa, serviciul lasă de dorit.

Cine folosește aplicația “Apple Maps” pe iPhone, iPad sau Mac va avea surpriza să constate că pe drumul spre sudul litoralului unele localități au cu totul alt nume decât cel adevărat.

Comuna constănțeană “23 August” a devenit astfel “Douăzeci și Trei Decembrie”, iar satul turistic “Doi Mai” se numește “Două Mai”. Dacă în aceste cazuri este vorba de greșeli care pot fi înțelese, călătorul care folosește hărțile Apple poate să viziteze localități de care nici constănțenii nu au auzit.

Știați că la nord est de comuna Lumina există “Cogealia Gară”? Zona nu este altceva decât un cartier al Năvodariului unde era Combinatul de Îngrășăminte Chimice.

Apple a încurcat și numele localității Mereni – o comună situată pe drumul către punctul vamal Negru Vodă. De această dată, localitatea se numește Ebichioi.

Echipa Constanța NEWS este curioasă care a fost inspirația inginerilor Apple care au reușit să schimbe numele localităților constănțene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*