Evenimentele religioase ale sfârșitului de an de la Constanța

Slujbă oficiată de IPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu
Slujbă oficiată de IPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu

Sâmbătă, 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” începând cu ora 8.00. În aceeași zi, la ora 11.30, ierarhul nostru va face o vizită pastorală la Penitenciarul Poarta Albă, unde va rosti un cuvânt pastoral și le va dărui calendare celor lipsiți de libertate. Totodată, un grup de colindători va vesti bucuria Nașterii Domnului celor prezenți.

Duminică, 25 decembrie, în ziua praznicului Nașterii Domnului, de la ora 9.00, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Luni, 26 decembrie, IPS Teodosie va răspunde invitației PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, și va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Marți, 27 decembrie, de sărbătoarea Sfântului Arhidiacon Ștefan, IPS Teodosie va fi prezent la întronizarea PS Iustin în scaunul de episcop al Maramureșului și Sătmarului. Evenimentul va avea loc la Catedrala episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Sâmbătă, 31 decembriela ora 21.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei cu Litie la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanţa (str. Ion Neculce, nr. 2A), așezământ de cult ce-și serbează hramul în prima zi a lui 2017.

La cumpăna dintre ani, ierarhul Tomisului va fi alături de credincioşii constănţeni în Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” unde, începând cu ora 23.30, va săvârşi o slujbă specială, rânduită de Sfântul Sinod, de mulţumire şi de binecuvântare a începutului noului an calendaristic.

Duminică, 1 ianuarie 2017, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului şi pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, începând cu ora 9.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

În aceeași zi, de la ora 17.00, Întâistătătorul eparhiei se va întâlni, la Casa  de Cultură din Constanţa, cu clerul şi credincioșii, unde va avea loc și tradiționalul concert de colinde, susţinut de către Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Acțiuni sociale în Arhiepiscopia Tomisului

În această perioadă, în Arhiepiscopia Tomisului se organizează acțiuni sociale. Astfel, parohia „Sf. Nicolae” din cartierul constănțean Coiciu va oferi daruri, duminică, 25 decembrie, de sărbătoarea Nașterii Domnului. După Sfânta Liturghie, 200 de copii din cadrul parohiei vor primi dulciuri, iar 150 de vârstnici vor primi câte o pereche de mânuși.

În ziua de Crăciun, Moșul va veni la biserica „Sf. Mina” din parcul Tăbăcărie, Constanța, pentru 500 de copii ai parohiei și copii instituționalizați, de la Casa „Speranța”, Centrul „Orizont” și Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța. Totodată, parohia a oferit aproximativ 100 de pachete cu lenjerii de corp și încălțăminte copiilor abandonați și celor din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*