Este caniculă. Încercați să vă feriți de ea

Racoare pe marginea unei fantani arteziene in plina canicula. FOTO Catalin Schipor

În urma atenționării meteorologice primite de la Centrul Meteorologic Regional  Dobrogea de cod portocaliu – caniculă și disconfort termic accentuat, în perioada 30.06-01.07.2017, pentru prevenirea și limitarea efectelor temperaturilor extreme înregistrate, Primăria municipiului Constanța a amenajat puncte de prim-ajutor medical în următoarele locuri:

 

 1. Club pensionari, zona Delfinariu, strada Zorelelor nr. 69 bis;
 2. Club pensionari zona Eden, strada Soveja, nr. 77, bl. 35B;
 3. Club pentru pensionari zona Far, strada Aurora nr. 2, bloc PF1;
 4. Club pentru persoane cu handicap zona Tomis III , piața veche; Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul din Tomis II;
 5. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Casa de Cultură;
 6. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în zona Poarta 6, strada Brizei;
 7. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în Parcul Tăbăcărie – Țara piticilor;
 8. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în piațeta Badea Cârțan;
 9. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în zona CET, aleea Albatrosului;
 10. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Gară;
 11. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul Teatrului de Stat.

Deoarece a fost instituit codul portocaliu de caniculă, Serviciul Inspectorat Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa a asigurat fiecare punct de prim-ajutor cu personal medical specializat care asigură asistenţa medicală de urgenţă între orele 11.00 și 18.00. Spațiile menționate mai sus sunt dotate cu filtre de apă și aparate de băuturi calde (ceai și cafea). În plus, în atât ieri, cât și astăzi, se asigură stropirea carosabilului pe bulevarde și străzile principale, iar fântânile arteziene din oraș sunt pornite în vederea diminuării disconfortului termic.

În cursul zilei de 30 iunie a.c., la punctele de prim ajutor amenajate de municipalitate s-au efectuat verificări ale tensiunii arteriale, măsurare a glicemiei după cum urmează:

– Parc Tomis 2 – 18 persoane;

– Parc Teatru de Stat – 11 persoane;

– Țara piticilor – 3 persoane;

– Badea Cârțan – 22 persoane;

– CET – 20 persoane;

– Poarta 6 – 8 persoane;

– Casa de Cultură a Sindicatelor – 32 persoane;

– Parc Gară – 23 persoane.

Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, rugăm cetăţenii să evite expunerile la soare în special în intervalul 10:00 – 18:00. În cazul deplasărilor se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare), iar îmbrăcăminea trebuie să fie adecvată – haine largi, deschise la culoare.

În aceste zile se recomandă consumul cât mai mare de lichide, dar evitarea cu desăvârșire a băuturilor alcoolice și consumul moderat de cafea, care pot duce la deshidratarea organismului.

Totodată, sunt de preferat dușurile cu apă rece pentru răcirea suprafeței corporale, consumul din abundență de fructe și legume și mai puțin grăsimi animale și vegetale.

Orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon 0241/55.00.55 și 0241/48.81.66.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*