Escala navei-școală „Mircea” în portul Alexandria din Egipt

Nava-școală „Mircea”

Nava-școală „Mircea” a plecat sâmbătă, 23 iulie, spre portul militar Constanța, din portul egiptean Alexandria,  unde a acostat luni, 18 iulie, pentru o escală de cinci zile. Velierul execută un marș de instrucție, care reprezintă ultima parte a stagiului de practică desfășurat de studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Nava a mai acostat în portul egiptean Alexandria în anul 1939, în timpul primului său marș de instrucție, și în anul 1974.

Cadeții de la bordul velierului românesc au vizitat nave militare și șantierul naval din Baza Navală din Alexandria, precum și Academia Navală Egipteană din același oraș. Pe durata acestor vizite, viitorii ofițeri ai Forțelor Navale Române au interacționat cu reprezentații și studenții Forțelor Navale Egiptene și au avut oportunitatea de a își dezvolta bagajul de cunoștințe. De asemenea, echipajul navei-școală „Mircea” a primit, la rândul său, vizita conducerii Ambasadei României la Cairo și a reprezentanților autorităților locale, precum și a comenzii bazei navale gazdă.

Vizitele și interacțiunile desfășurate în timpul escalei marinarilor militari români în Egipt au fost realizate cu sprijinul Ambasadei României în Republica Arabă Egipt. Cele cinci zile pline de activități de diplomație navală nu au fost lipsite de momente de emoție, joi, 21 iulie, o parte dintre românii stabiliți în Egipt și familiile acestora au urcat la bordul navei-școală „Mircea”, pășind, astfel, pe pământ românesc, unii dintre ei după foarte mulți ani.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*