Escală la Constanța a unei fregate multi-rol a Forțelor Navale ale Franței

Escala la Constanta a fregatei multi-rol Auvergne. FOTO Ministère des Armées

Fregata multi-rol (FREMM) „Auvergne” va face escală în portul Constanța, în perioada 16 – 20 decembrie. Această navă se află în Marea Neagră ca parte a misiunilor de prezență, desfășurate în mod regulat de Marina Franceză în zonele maritime ale Europei, în colaborare cu aliații săi din NATO și Uniunea Europeană.

Escala fregatei „Auvergne” în portul Constanța se înscrie în planul bilateral de cooperare dintre marinele franceză și română.

În port, echipajul fregatei franceze va avea un schimb de experiență reprezentanții Forțelor Navale Române, pentru a împărtăși expertiza și cunoștințe între aliați. După plecarea navei din portul Constanța, sunt planificate, pe mare, exerciții comune cu Forțele Navale din România.

Comandată de comandorul Paul Merveilleux du Vignaux, fregata multi-rol „Auvergne” are un echipaj de 150 de marinari, face parte din Clasa „Aquitaine”, este versatilă, rezistentă și ușor de manevrat. Nava este echipată cu sisteme automatizate avansate și face parte din fregatele de prim rang ale Marinei Franceze. Acestea constituie coloana vertebrală a flotei de suprafață a Marinei Franceze și participă la reînnoirea componentei sale de fregate, un veritabil pilon al forțelor navale franceze.

Capacitățile de luptă anti-submarin ale FREMM sunt recunoscute ca fiind printre cele mai eficiente din lume. Aceste fregate desfășoară misiuni multiple și sunt capabile, în special, să efectueze lovituri de precizie în profunzime, cu rachete de croazieră navală. Capacitățile FREMM permit Franței să mențină o evaluare autonomă a situației și o capacitate de a interveni rapid pe mare și pe uscat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*