Eric Niță, noua speranță a tenisului românesc, se pregătește să cucerească IDU Championship Mamaia

Eric Niță, noua speranță a tenisului românesc, strălucește la doar 14 ani.

Peste 130 de jucători juniori de tenis, din România și mai multe țări europene, vor participa, în perioada 19 – 24 iunie, în Mamaia, la turneul internațional „IDU Championship U16”.

La startul competiției, destinată tuturor jucătorilor juniori de tenis cu vârsta de până în 16 ani, s-au înscris jucători atât la masculin cât și la feminin, care vor juca meciuri la simplu și la dublu.

Cu această ocazie, organizatorii turneului au prezentat și o scurtă poveste a performanței, sacrificiilor și investiției de timp și bani pe care le face unul dintre cei mai titrați tineri jucători din circuit – Eric Maximmilian Niță.

Eric s-a născut și a crescut într-o mică localitate din județul Prahova (Găgeni), iar la doar 14 ani are deja peste 400 de meciuri câștigate din 500 disputate, cinci titluri de campion național, obținute în 2019 (simplu și dublu), 2021 (simplu), 2022 (simplu) și 2023 (simplu) și peste 10 trofee internaționale.

Pentru Eric Niță, tenisul este o „moștenire” de familie. Florin Niță, bunicul lui Eric, este dublu campion european de tenis, iar Ștefan Niță, tatăl său, e multiplu campion la turnee ITF în Marea Britanie.

Prima dată când a intrat pe un teren de tenis și a pus mâna pe rachetă, Eric avea doi ani. Dovadă stă un filmuleț realizat de mama lui chiar în acel moment, când el încerca timid să lovească mingile, așa cum a văzut la tatăl și bunicul lui.

La șapte ani a intrat pentru prima dată în competiții și la opt ani a devenit campion național. De atunci, deși a luptat preponderent cu jucători cu doi, trei chiar patru ani mai mari decât el, a reuși să obțină victorie după victorie și să câștige alte patru titluri naționale, ultimul chiar anul acesta, la categoria sub 14 ani.

În România, el se antrenează la Academia tenismenului Victor Hănescu, din București, fiind nevoit să facă aproape zilnic o navetă de peste 120 km (dus-întors), de acasă până la terenurile de tenis. Iar pentru competițiile internaționale, va merge să se antreneze la Academia Juan Carlos Ferrero din Spania. La această academie din Spania a fost acceptat și i s-a oferit oportunitatea de a deveni unul dintre jucătorii clubului după un cantonament de aproximativ două săptămâni, în timpul căruia i-a impresionat pe toți cei din staff-ul tehnic.

La competiția IDU Championship Mamaia de anul acesta, Eric Niță va înfrunta, de asemenea, jucători mai mari decât el, fiind un turneu destinat tuturor celor cu vârste de până în 16 ani. Îl va avea alături pe tatăl său, care îi este și antrenor.

Palmares național:

  • 2019 – Categoria Under 10 FRT:
  • 40 de competiții câștigate
  • locul 1 național în clasamentul Federației Române de Tenis
  • campion național la simplu (sub 10 ani)
  • campion național la dublu (sub 10 ani)
  • 2021 – Categoria Under 12 FRT:
  • 30 de competiții câștigate
  • locul 1 în Lotul Național al României
  • locul 1 național în clasamentul FRT
  • câștigător la Selecția Națională de Iarnă FRT U12
  • câștigător la Selecția Națională de Vară FRT U12
  • campion național la simplu (sub 12 ani)
  • 2022 – Categoria Under 14 FRT:
  • Trofeul Brăila – câștigător la simplu
  • Trofeul Stalex – câștigător la simplu
  • Cupa Elite Pantelimon – câștigător la simplu
  • Cupa 1 Iunie – câștigător la simplu
  • campion național la simplu (sub 14 ani)
  • 2023 – Categoria Under 14 FRT
  • Campion Național la simplu (sub 14 ani)

Palmares internațional

2019 – Categoria Under 11

  1. Base Global Junior Tour Germania – câștigător
  2. Mouratoglou Global Junior Tour – câștigător
  3. Rafa Nadal Global Junior Tour – câștigător

* Premiat cu titlul de „Cel Mai Bun Jucător din Lume” la Categoria Under11 – Organizația Modială World Global Junior Tour

2021 – Tenis Europe

  1. TE U12 Cipru – câștigător la simplu
  2. Barchen CUP Germania – finalist la dublu
  3. Diamon CUP București – câștigător la simplu
  4. Soul CUP Turcia – câștigător la simplu și la dublu

2022 – Tenis Europe

  1. Pszczyna Cup Polonia – câștigător la dublu
  2. Bavarian Open Germania – finalist la dublu
  3. Montenegro CUP – câștigător la simplu și la dublu
  4. TEU 14 Cipru – finalist la dublu
  5. Biotehnos CUP Moldova – finalist la simplu și câștigător la dublu

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*