Enel Distribuție Dobrogea își schimbă numele în E-Distribuție Dobrogea

ENEL logo

Toate companiile de distribuție ale Enel în România au adoptat denumirea E-Distribuție, după ce Enel Distribuție Banat și Enel Distribuție Dobrogea și-au schimbat numele în E- Distribuție Banat și, respectiv, E-Distribuție Dobrogea. E-Distribuție Muntenia a fost prima companie de distribuție a Enel din România care a adoptat, recent, noul nume.

Schimbarea de nume a operatorilor de distribuție are în vedere alinierea la cerințele normative comunitare și naționale, care impun firmelor integrate din domeniul energiei să realizeze separarea legală, funcțională și contabilă a activităților de distribuție față de cele de furnizare și producție, inclusiv din perspectiva denumirii și a identității vizuale, astfel încât, din perspectiva consumatorului, să fie evitate confuziile și, în acest fel, să fie stimulată competitivitatea în piață.

E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat sunt printre cei mai performanți operatori de distribuție din România din punct de vedere al calității serviciului de distribuție, înregistrând o durată medie a întreruperilor per client/an (SAIDI – System Average Interruption Duration Index) mai bună decât media națională, an de an, în ultimii patru ani.

Potrivit datelor Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în 2015, durata medie a întreruperilor per client/an pentru E-Distribuţie Dobrogea a fost de 234 de minute (a doua cea mai bună performanță din România, după E-Distribuție Muntenia), în timp ce E-Distribuție Banat a înregistrat un SAIDI de 247 de minute. Media națională a fost de 308 minute în 2015.

Ambele companii au realizat proiecte importante de investiții în ultimii ani, cum ar fi:
– modernizarea amplă a rețelei de medie tensiune din rezervația biosferei Deltei Dunării, inclusiv o nouă linie de 20 kV, aeriană și subterană, cu o lungime totală de cca. 9,2 km
– modernizări în județul Constanța pentru a crește siguranța aprovizionării cu energie electrică pentru consumatori strategici-cheie: aeroportul Mihail Kogălniceanu, unități militare, sediul central al Administrației Serviciului de Trafic Aerian din România și pompe de apă aparținând RAJA
– modernizarea stației primare Mircea Vodă (tensiune medie/înaltă) în județul Călărași, pentru o investiție de circa 8 milioane de lei
– modernizarea stației primare Neptun (tensiune medie/înaltă), o investiție totală de peste 12 milioane de lei
– modernizarea stației secundare de medie/înaltă tensiune Marmura, situată în Tulcea, în urma unui proiect de investiții în valoare de 11,4 milioane de lei
– modernizarea stației primare Balta Sărată (medie/înaltă tensiune) în Caransebeș, estimată la 2,65 milioane de lei
– un program extins de modernizare a rețelelor de joasă tensiune și iluminat public în mai multe zone din Timișoara
– modernizarea stației Câlnic (medie/înaltă tensiune) din Reșița, un proiect de investiții de 5,2 milioane de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*