Elevii Liceului Tehnologic “Tomis” au făcut orele de informatică la Universitatea Maritimă din Constanța

Cursuri la UMC FOTO UMC

UMC a implementat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța (ISJ),  Proiectul de creștere a performanței liceenilor din județul Constanța, prin permiterea accesului la simulatoare și laboratoare dotate cu tehnologie de ultimă generație, în vederea deprinderilor practice a teoriei învățate la școală.

Astăzi, 20 noiembrie 2023, elevii Liceului Tehnologic “Tomis”, specializarea Informatică, au făcut ore la Simulatorul Cyber Security și Laboratorul de Informatică UMC. Au aflat detalii despre atacurile cibernetice de la bordul navelor, au navigat în realitatea augmentată cu ochelarii VR, au asistat la testarea unei aplicații Loto 6/49 editată în C++ și au editat o aplicație care generează aleator sunete de diferite frecvențe și aceeași durată.

Proiectul de creștere a performanței liceenilor, încheiat în parteneriat cu ISJ, este o acțiune necesară în Constanța. Suntem bucuroși să vă primim, să beneficiați de baza materială a Universității, întrucât avem un interes comun: formarea tinerei generații și orientarea ei către mediul educațional și bineînțeles universitar.

Reușim în acest fel să ținem vie atenția elevilor în procesul de învățare să îi facem să asimileze noțiunile teoretice mult mai repede prin aplicarea ei în practică, a declarat Prof. dr. ing. Violeta- Vali Ciucur, Rector al Universității Maritime din Constanța.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*