Elevii liceul „Ovidius” din Constanța vor urma, de marți, cursurile online după ce patru cadre didactice au fost confirmate cu COVID-19

Liceul „Ovidius” din Constanța intră, de marți, în scenariul roșu: elevii urmează cursurile în sitem online. FOTO Facebook

La numai o zi de la deschiderea anului școlar, Liceul „Ovidius” din Constanța intră de marți în Scenariul 3 de funcționare, după ce patru cadre didactice au fost confirmate cu COVID-19, astfel că toți elevii unității vor urma cursurile online.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța au anunțat, luni seară, că la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța patru angajați sunt cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Aceștia nu au intrat în contact cu elevii unității de învățământ, doi fiind deja spitalizați de săptămâna trecută, în timp ce ceilalți doi – personal didactic auxiliar, au primit confirmarea în luni seară, nefiind prezenți în cursul zilei în școală.

„La propunerea școlii, mâine, 15 septembrie, se va aproba punerea în aplicare a Scenariului 3 de funcționare a unităților sau a instituțiilor de învățământ preuniversitare. Vom reveni cu detalii în cursul zilei de mâine”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, în permanență se păstrează comunicarea cu DSP și cu Instituția Prefectului, în vederea aplicării eficiente a soluțiilor ce se impun, conform prevederilor legale în vigoare.

„Preocuparea majoră este asigurarea climatului de siguranță și a confortului emoțional al elevilor, al părinților și al cadrelor didactice”, au mai transmis reprezentanții ISJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*