Elevii din Constanța descoperă lumea reciclării într-o vizită la stația de sortare și reciclare a societății Polaris M Holding

Elevii din Constanța descoperă lumea reciclării într-o vizită la stația de sortare și reciclare. FOTO: Polaris M Holding

Elevi ai clasei pregătitoare B și ai clasei I E de la Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” Constanța au avut ocazia de a vizita stația de sortare și reciclare a societății Polaris M Holding. Sub îndrumarea doamnelor învățătoare Mustafa Nicoleta și Pană Carmen, copiii au descoperit fascinanta lume a reciclării și au învățat despre importanța gestionării responsabile a deșeurilor.

Vizita a început cu o prezentare captivantă a activităților desfășurate în cadrul stației de sortare și reciclare. Elevii au avut ocazia să observe locul unde sunt descărcate deșeurile colectate separat de la populație și au înțeles procesul complex de sortare la bandă și balotare a deșeurilor din plastic, hârtie și carton. Acestea sunt pregătite pentru a fi transportate către reciclatorii finali, în timp ce fracția umedă, care nu poate fi reciclată, este direcționată către groapa de gunoi.

Momentul cel mai captivant pentru copii a fost vizitarea secției de reciclare, unde au putut vedea procesul de transformare a foliei LDPE în granule și apoi în saci menajeri și folie industrială. Fascinați de tehnologie și ingeniozitatea procesului, elevii au avut ocazia de a înțelege cum deșeurile plastice pot fi reciclate și transformate în produse utile.

La finalul vizitei, fiecare elev a primit cadou saci menajeri fabricați 100 la sută din material reciclabil. Acești saci, în culorile albastru, galben și verde, reprezintă codul de culori utilizat pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării. Astfel, copiii au primit saci albaștri pentru hârtie și carton, saci galbeni pentru plastic și metal, și saci verzi pentru sticlă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*