Elevi ai Școlii „Jean Bart” din Constanța au primit o lecție de ecologie de la Polaris M Holding

Elevi ai Școlii „Jean Bart" din Constanța au primit o lecție de ecologie. FOTO: Polaris M Holding

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” din Constanța au primit miercuri, 24 mai, o vizită specială din partea reprezentanților societății Polaris M Holding, în cadrul programului Național Săptămâna Verde. Scopul acestei întâlniri a fost să le ofere elevilor o lecție de ecologie, concentrându-se pe importanța colectării separate și a reciclării.

În cadrul acestei lecții, elevii clasei pregătitoare și a patra au învățat despre pasul cel mai important în procesul de reciclare – colectarea separată. Reprezentanții Polaris M Holding le-au explicat ce tipuri de deșeuri trebuie colectate separat și cum se desfășoară corect acest proces. De asemenea, copiii au înțeles de ce este esențial să colectăm separat și ce se întâmplă cu deșeurile după ce acestea ajung la stația de sortare și reciclare.

Un aspect important pe care elevii l-au învățat este că în fiecare casă ar trebui să existe două coșuri de gunoi – unul pentru deșeurile reziduale și unul pentru materialele reciclabile. Amestecarea celor două fracții duce la contaminarea deșeurilor reciclabile și împiedică sortarea acestora la stația de reciclare.

După partea teoretică a lecției, elevii au avut ocazia să învețe cum să colecteze corect deșeurile în mod practic, urmând pașii adecvați. Prin această experiență interactivă, elevii au înțeles importanța implicării lor în rezolvarea problemelor de mediu și au dobândit abilități practice de colectare separată.

Societatea Polaris M Holding, prin această vizită, și-a propus să schimbe comportamentul și implicarea elevilor în protejarea mediului înconjurător. Prin intermediul copiilor, ei speră că practica colectării separate va fi implementată și în familiile și printre prietenii acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*