Echipa Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Medgidia a câștigat competiția “Black Sea Robotics Challenge”

Elevii Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia au câștigat un concurs de robotică. FOTO Liceul Nicolae Bălcescu Medgidia

După câștigarea Demoului de la Călărași, sâmbăta, 29 februarie, echipa de robotică Dragonic Force (RO 039) a Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Medgidia a câștigat competiția amicală de robotică – “Black Sea Robotics Challenge”.

După 5 meciuri de calificare, echipa Dragonic Force s-a clasat pe locul 1 și a fost căpitan de echipă în meciurile finale, unde a jucat în alianță cu echipa RO 029 Neptunis. Premiul obținut de echipa din Medgidia a fost “Winning alliance captain”.

Competiția Demo a fost organizată de echipa Ace Robotics (RO 079) a Liceului Teoretic Ovidius din Constanța. La competiție au participat 7 echipe de robotică din Constanța, Eforie și Medgidia. Competiția este parte a Concursului Național de Robotică “First Tech Challenge”, concurs organizat de BRD și Asociația Nație Prin Educație cu scopul de a sprijini tinerii să învețe activ și să aplice cunoștințe STEM, pregătindu-se astfel pentru meseriile viitorului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*