Echipa Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Medgidia a câștigat competiția “Black Sea Robotics Challenge”

Elevii Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia au câștigat un concurs de robotică. FOTO Liceul Nicolae Bălcescu Medgidia

După câștigarea Demoului de la Călărași, sâmbăta, 29 februarie, echipa de robotică Dragonic Force (RO 039) a Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Medgidia a câștigat competiția amicală de robotică – “Black Sea Robotics Challenge”.

După 5 meciuri de calificare, echipa Dragonic Force s-a clasat pe locul 1 și a fost căpitan de echipă în meciurile finale, unde a jucat în alianță cu echipa RO 029 Neptunis. Premiul obținut de echipa din Medgidia a fost “Winning alliance captain”.

Competiția Demo a fost organizată de echipa Ace Robotics (RO 079) a Liceului Teoretic Ovidius din Constanța. La competiție au participat 7 echipe de robotică din Constanța, Eforie și Medgidia. Competiția este parte a Concursului Național de Robotică “First Tech Challenge”, concurs organizat de BRD și Asociația Nație Prin Educație cu scopul de a sprijini tinerii să învețe activ și să aplice cunoștințe STEM, pregătindu-se astfel pentru meseriile viitorului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*