Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” s-a întors din misiune

Dragorul maritim „lt. Lupu Dinescu” a plecat într-o nouă misiune. FOTO navy.ro

Dragorul maritim 25 a acostat miercuri, 15 noiembrie, în Portul Militar Constanța, încheind, astfel, participarea la prima misiune NATO
a navei din anul 2017.

 

Gruparea Navală NATO de luptă împotriva minelor marine, alcătuită din dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” (DM-25), vânătorul de mine DS
Edremit (Turcia) și dragorul maritim BS Shkval (Bulgaria), și-a încheiat activitățile planificate, în perioada 01-15 noiembrie, în Marea Neagră.
Navele au desfășurat acțiuni de instruire specifice, pentru consolidarea interoperabilității dintre echipajele navelor aliate. De asemenea, au fost executate și exerciții în comun cu militarii din Georgia, în vederea dezvoltării colaborării regionale dintre statele membre NATO și statele semnatare ale Parteneriatului pentru Pace.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*