Dosarul omului de afaceri constănțean Ionuț Barbu a fost clasat de procurorii DNA. Acuzațiile s-au dovedit nefondate

Omul de afaceri Ionuț Barbu. FOTO Arhiva personală
Omul de afaceri Ionuț Barbu. FOTO Arhiva personală

Dosarul “Realitatea TV”, cel în care erau anchetați mai mulți oameni de afaceri a fost clasat. Decizia aparțile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (Structura Centrală). Printre cei cercetați de DNA se afla și omul de afaceri Ionuț Barbu. Acesta a scăpat de toate acuzațiile odată cu hotărârea procurorului de caz de a nu îl trimite în judecată.

În decizia procurorilor se arată că Ionuț Sorin Barbu ar fi fost cercetat inițial pentru complicitate la spălarea de bani și complicitate la tentativă de înșelăciune. Acuzațiile s-au dovedit a fi nefondate.

“Se va dispune clasarea […] fapta neîntrunind condițiile prevăzute de textul de incriminare în ceea ce privește elementul constitutiv al laturii obiective și intenția. În ceea ce privește elementul material al laturii obiective, încercarea lui Schwartenberg Emilian nu a depășit faza actelor de pregătire, pentru că doar a purtat discuții despre o eventuală înstrăinare a unor creanțe, fără să treacă la executarea acțiunilor. În plus, nu s-a dovedit că persoana învinutiă a acționat în cunoștință de cauză cu privire la toate amănuntele și circumstanțele cunoscute doar de angajatorul său, Schwartenberg Emilian”, se arată în decizia procurorilor DNA.

Contactat de jurnaliștii Constanța NEWS, Ionuț Barbu s-a declarat mulțumit de această hotărâre care îi aduce dovada nevinovăției sale.

“Am primit ordonanța de clasare a dosarului. Eu m-am supus tuturor rigorilor și cerințelor. Mă așteptam la așa ceva, dar am așteptat cam mult. Până la urmă totul a fost OK pentru că autoritățile și-au făcut corect datoria. Sunt bucuros că au ajuns la această decizie”, a declarat Ionuț Barbu pentru Constanța NEWS.

Dosarul “Realitatea TV” a fost deschis de către DNA București în anul 2013. Anchetatorii au clasat dosarul pe 19 decembrie și au comunicat părților abia după mijlocul lunii ianuarie 2019 decizia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*