FOTO VIDEO Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu, a fost învestită în funcție: “Să considerăm că suntem o singură ființă pentru comunitatea Saraiu”

Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu. FOTO Liliana Boioglu
Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu. FOTO Liliana Boioglu

Locuitorii comunei constănțene Saraiu au decis să meargă pe linia continuității și au ales-o în funcția de primar, pentru al treilea mandat consecutiv, cu o mare majoritate (81,39 la sută din voturile exprimate), pe social-democrata Dorinela Irimia.

Joi, 29 octombrie, în prezența subprefectului Aura Bozdoacă, întâmpinată, conform tradiției strămoșești, cu pâine și sare, a avut loc ședința de învestitură a noului primar, alături de care au rostit jurământul de învestitură și cei nouă consilieri locali aleși prin vot, la 27 septembrie 2020.

Rând pe rând, după ce a fost citită decizia de validare a mandatelor, consilierii locali aleși au rostit jurământul de credință față de țară și față de locuitorii comunei Saraiu, pe care îi vor reprezenta în consiliul local, în mandatul 2020-2024.

“Jur să respect legile țării și să fac cu bunăcredință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Saraiu. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Cei nouă consilieri locali ai comunei Saraiu sunt: Mihai Baciu, Mihai Cojanu, Emilia Iancu, Gheorghe Iancu, Gheorghe Iordan, Emilia Micu, Pavel Mocanu, Eugen Păcurar și Aurel Pătrulescu.

Conform protocolului, Dorinela Irimia a fost ultima care a rostit jurământul de învestitură, având apoi un mesaj pentru noua echipă a administrației publice locale din comuna Saraiu.

“Avem un nou consiliu local, alcătuit din șapte reprezentanți ai PSD și câte un reprezentant de la PNL și Alianța USR-Plus. Eu, în calitate de primar reales, vă rog, ca din acest moment, să considerăm că suntem o singură ființă pentru comunitatea Saraiu, pentru că numai împreună, făcând abstracție de culorile politice, să putem îndeplini promisiunile pe care noi le-am avut în campania electorală, respectiv de a dezvolta familia Saraiu”, a spus primarul Dorinela Irimia.

Adresându-se locuitorilor comunei Saraiu, cei care i-au acordat încrederea lor, Dorinela Irimia i-a asigurat că va continua eforturile de dezvoltare a localității și de transformare a acesteia într-o comunitate europeană, modernă și dinamică.

“Obiectivele pe care mi le-am propus pentru acest mandat, alături de echipa de consilieri și de apararul administrativ, sunt importante pentru viața comunității, astfel încât Saraiu să devină o comună europeană. În momentul de față avem mai multe proiecte în desfășurare, precum finalizarea asfaltării în satul Dulgheru, construire de podețe în satul Dulgheru, modernizare, extindere și dotare a dispensarului uman din Saraiu, gradiniță Dulgheru, finalizată, modernizare și dotare gospodărie de apă în Saraiu. 

Totodată, motivația mea de a merge mai departe, a fost ambiția de a-mi lăsa amprenta în localitatea Saraiu, de a duce la îndeplinire asfaltarea localității în întregime, de realizare a unui canal de intercepție ape pluviale, un proiect deosebit de important, deoarece de câte ori sunt intemperii avem probleme în localitate, respectiv inundații. Desigur, mai avem și alte obiective de infrastructură pentru dezvoltarea localității Saraiu, pe care dorim să le realizăm, precum construirea a două blocuri ANL, locuințe pentru tinerii din comună, pentru că îmi doresc ca tinerii din familia Saraiu să rămână aici, acasă, alături de noi, și împreună să putem dezvolta localitatea.

Curând va începe și implementarea proiectului de realizare a gropii de gunoi menajer, proiect finanțat de Ministerul Mediului. Nu în ultimul rând, mai avem un proiect de suflet, înființarea unui cămin de bătrâni, pentru toți seniorii din familia Saraiu”, a enumerat Dorinela Irimia cele mai importante obiective pe care ș-i le-a propus pentru noul mandat de primar la Saraiu.

Dorinela Irimia speră să beneficieze de o colaborare eficientă cu noul președinte al Consiliului Județean Constanța, liberalul Mihai Lupu.

“Eu sper ca Dumnezeu să ne lumineze pe toți la minte și, așa cum este firesc și necesar, să ne unim cu toții și să nu mai existe culoare politică, astfel încât, împreună, să facem politica cetățeanului. Noi suntem aleși de către cetățean pentru a putea reprezenta interesul cetățeanului, iar eu sper ca domnul președinte Mihai Lupu să aibă înțelepciunea să nu țină cont de culoarea politică și împreună să putem dezvolta comunitățile din județul Constanța”, a încheiat edilul comunei Saraiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*