Doina Păuleanu s-a stins din viață, victimă a infectării cu COVID-19

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanța, s-a stins din viață, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, victimă a infectării cu COVID-19.

În vârstă de 72 de ani, Doina Păuleanu contractase virusul de câteva săptămâni, iar miercuri dimineață a murit.

Absolventă a Universității de Artă Bucureşti, promoţia 1971, Doina Păuleanu a fost, de-a lungul anilor, conferențiar universitar, șef catedră Universitatea „Andrei Şaguna” Constanţa și Universitatea „Ovidius” Constanţa, director general Muzeul de Artă Constanța, critic de artă, autor al mai multor lucrări de istoria artei, antropologie urbană, imagologie şi management cultural, curator al numeroase expoziții muzeale de arte vizuale. Doctor în istorie, Doina Păuleanu a fost expert în pictura românească modernă, în special pictorii Coloniei de la Balcic și în Grupul celor Patru – Tonitza, Șirato, Dimitrescu și Han.

Activitatea sa a fost recompensată cu distincții și premii speciale, dintre care amintim: Premiul pentru patrimoniul cultural național, Ministerul Culturii şi Cultelor şi Premiul pentru critică al Uniunii Artiştilor Plastici din România-2003, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer-2004, Premiul Naţional de Muzeologie Margareta Sterian – 2004, Premiul George Oprescu pentru Istoria Artei primit din partea Academiei Române-2007 sau Chevalier de P’Ordre des Arts ei des Lettres, Franţa-2003”. În anul 2019 a devenit cetățean de onoare al județului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*