Doi indivizi din Lumina condamnați după ce au lovit un câine cu o cazma, apoi au asmuțit un câine de luptă asupra acestuia

Judecatoria Constanta. FOTO Catalin Schipor

Au omorât cu cruzime un câine fără stăpân, iar acum au fost condamnați definitiv pentru fapta lor. Fapta a fost comisă în luna februarie 2016 pe raza localității Lumina.

Potrivit anchetatorilor, la data de 12 februarie 2016 Postul de Poliţie Lumina au fost sesizate de către un martor ocular, cu privire la faptul că la data de 7 februarie 2016, în aceeaşi localitate, trei persoane de sex bărbătesc au lovit un câine fără stăpân cu o cazma şi au asmuţit un alt câine de luptă asupra sa, până ce acesta nu a mai mişcat, iar ulterior l-au introdus într-un sac şi apoi în portbagajul unui autoturism, părăsind locul faptei.

În urma administrării probatoriului, s-a reţinut faptul că la data respectivă, în jurul orei 10.00, cei trei inculpaţi s-au deplasat pe str. Mircea cel Bătrân din comuna Lumina, unde Vâlcu Eugen Laurențiu şi Chiriță Cristian Gabriel au lovit în repetate rânduri cu o lopată pe care o aveau asupra lor, un câine fără stăpân, în timp ce un câine de luptă, fără botniţă, ţinut în lesă de minorul C.G.A. şi la comanda acestuia, a atacat şi muşcat de gât câinele fără stăpân.

Procurorii Tribunalului Constanța au decis trimiterea celor trei în judecată la data de 3 martie pentru săvârşirea infracţiunii de cruzime faţă de animale. Pe 2 octombrie, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea lui Vâlcu și a lui Chiriță la o pedeapsă de 8 luni închisoare şi suspendarea sub supraveghere a pedepselor pe un termen de supraveghere de 3 ani. Minorul a primit măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 3 luni

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*