Doi indivizi din Lumina condamnați după ce au lovit un câine cu o cazma, apoi au asmuțit un câine de luptă asupra acestuia

Judecatoria Constanta. FOTO Catalin Schipor

Au omorât cu cruzime un câine fără stăpân, iar acum au fost condamnați definitiv pentru fapta lor. Fapta a fost comisă în luna februarie 2016 pe raza localității Lumina.

Potrivit anchetatorilor, la data de 12 februarie 2016 Postul de Poliţie Lumina au fost sesizate de către un martor ocular, cu privire la faptul că la data de 7 februarie 2016, în aceeaşi localitate, trei persoane de sex bărbătesc au lovit un câine fără stăpân cu o cazma şi au asmuţit un alt câine de luptă asupra sa, până ce acesta nu a mai mişcat, iar ulterior l-au introdus într-un sac şi apoi în portbagajul unui autoturism, părăsind locul faptei.

În urma administrării probatoriului, s-a reţinut faptul că la data respectivă, în jurul orei 10.00, cei trei inculpaţi s-au deplasat pe str. Mircea cel Bătrân din comuna Lumina, unde Vâlcu Eugen Laurențiu şi Chiriță Cristian Gabriel au lovit în repetate rânduri cu o lopată pe care o aveau asupra lor, un câine fără stăpân, în timp ce un câine de luptă, fără botniţă, ţinut în lesă de minorul C.G.A. şi la comanda acestuia, a atacat şi muşcat de gât câinele fără stăpân.

Procurorii Tribunalului Constanța au decis trimiterea celor trei în judecată la data de 3 martie pentru săvârşirea infracţiunii de cruzime faţă de animale. Pe 2 octombrie, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea lui Vâlcu și a lui Chiriță la o pedeapsă de 8 luni închisoare şi suspendarea sub supraveghere a pedepselor pe un termen de supraveghere de 3 ani. Minorul a primit măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 3 luni

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*