Doi francezi care voiau să ajungă în Grecia pe biciclete, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni în timp ce intenționau să treacă ilegal frontiera în Bulgaria

Doi francezi care voiau să ajungă în Grecia pe biciclete, depistați polițiștii de frontieră constănțeni în timp ce intenționau să treacă ilegal frontiera în Bulgaria

Doi cetățeni francezi au fost prinși de polițiștii de frontieră constănțeni în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din România în Republica Bulgaria, pe biciclete, deoarece autoritățile statului vecin nu le-au permis intrarea fiindcă nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat luni, 25 octombrie, cu aparatura din dotare, în dreptul localității Coroana, în apropierea PTF Vama Veche, pe drumul aferent fâșiei de protecție a frontierei de stat, doi bărbați ce se deplasau pe biciclete, spre teritoriul statului vecin. Ajunse la linia de demarcație, aceștia au început sa transporte mai multe bagaje peste culoarul de frontieră, pe teritoriul Bulgariei.

Imediat un echipaj al poliției de frontieră a intervenit și i-a condus pe cei doi la sediul punctului de trecere a frontierei, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cei doi sunt cetățeni francezi, care au declarat că au încercat inițial să ajungă legal Bulgaria, prin PTF Vama Veche, destinația finală a călătoriei lor fiind Grecia. Întrucât celor doi nu li s-a permis intrarea de către autoritățile bulgare, deoarece nu îndeplineau condițiile sanitare impuse de statul vecin, respectiv dovada vaccinării și a unui test PCR negativ, aceștia au ales să încerce să treacă fraudulos frontiera de stat, folosindu-se de hărțile telefonului mobil.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*