Doi elevi din Constanța, premianți la un concurs internațional de robotică

Elevii câștigători la concursl de roboticăElevii câștigători la concursl de robotică

In perioada 2-4 decembrie 2016 a avut loc la Talin, Estonia, cel mai mare concurs internațional de robotică din lume, Robotex16, aflat la cea de a XVI-a ediție, desfășurat in cadrul Talinn University of Technology. Elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică Tiberiu Georgescu și Robert Lică au câștigat Premiul III la categoria Lego Sumo, cu robotul GGBOT 3.0. Concurând cu alți peste 1000 de competitori din cadrul instituțiilor educaționale universitare si pre-universitare, reuniți în peste 240 de echipe, elevii noștri au dat dovada de calități deosebite în domeniul design-ului și ingineriei. De asemenea, ei au obținut și câte un premiu în bani în valoare de 280 Euro, un trofeu și bineînțeles diplome.

Categoria Lego Sumo implică concursuri pe perechi între doi roboți, din care unul trebuie să-l scoată din ring pe celalalt, iar vingătorul se califică astfel mai departe. Roboții trebuie să fie puternici, dar în același timp și agili și să prezinte destule capcane pentru oponent.

Tiberiu și Robert, amândoi împătimiți ai roboticii și premiați la multe concursuri naționale și internaționale din domeniu, alături de prof. Coordonator Altun Murat, au fost foarte încântați de succesul obținut, de cunoștințele și experiența acumulată prin participarea la acest concurs, și sunt foarte dornici să revină și anul următor.

Adauga valoare acestui articol "Doi elevi din Constanța, premianți la un concurs internațional de robotică"

Ai ceva de spus?

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*


Inline
Constanta News
Inline
Constanta News