Doi copii din Valu lui Traian sunt în stare gravă la spital după ce le-a explodat în față un tub de spray aruncat în sobă

Focul în sobă poate fi periculos. FOTO Cătălin SCHIPOR

Doi copii, frați, au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Constanța în noaptea de 7 spre 8 februarie și apoi au fost transferați la București, în urma unor arsuri suferite la nivelul feței și căilor respiratorii. 

În jurul orei 1.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat în localitatea Valu lui Traian, pentru 2 minori de 7 și 14 ani care au suferit arsuri. Inițial, tatăl copiilor care a sunat după ajutor a spus că cei doi au aruncat benzină în sobă încercând să aprindă focul.

Ulterior s-a stabilit că cei doi băieți, au profitat de faptul că tatăl lor a ieșit din cameră după ce a aprins focul și au aruncat un recipient de spray gol în foc și au stat în fața sobei. În momentul în care recipientul a explodat, suflul acestuia a aruncat jar și aer fierbinte pe copii, afectându-le căile respiratorii.

La caz au fost alocate un echipaj de prim ajutor si un echipaj de terapie intensivă mobilă. Li s-a acordat primul ajutor medical la fata locului, au fost intubati si transportați la Spitalul Județean de Urgență Constanța. De aici, din cauza evoluției nefavorabile a stării de sănătate, în jurul orei 4.00 au fost transferați la Spitalul Grigore Alexandrescu, București.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*