Doi copii, de 13, respectiv, 15 ani, suspectați de declanșarea incendiului de noaptea trecută. UPDATE: Adolescentul de 15 ani a fost reținut!

Apariția unor suspecți în cazul incendiului din parcarea subterană a unui bloc din Constanța, Imagini captura camere supraveghere

UPDATE

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, în urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă.

Urmează ca în cursul zilei de vineri, 17 decembrie, să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului.

În cauză urmează a se lua măsurile legale, prin unitatea de parchet competentă.

Știrea inințială:

Doi copii, unul de 13 ani, celălalt de 15 ani, sunt suspectați de declanșarea incendiului izbucnit noaptea trecută în parcarea subterană a unui bloc situat pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu.

Cei doi au fost identificați de polițiști, după ce au urmărit imaginile video surprinse de camere de supraveghere, în care se vedeau două persoane, aflate în vecinătatea parcării, în apropierea momentului în care izbucnește focul. Minorii au fost audiați de anchetatori, în prezența părinților și, potrivit unor surse judiciare, deocamdată nu s-au dispus măsuri.

În continuare polițiști de investigații criminale din cadrul IPJ Constanța efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor producerii incendiului.

Potrivit ultimului bilanț prezentat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, 150 de apartamente au fost afectate în urma incendiului, 35 dintre acestea direct de flacără, prin balcoane și geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu, dar erau pe latura pe care s-a propagat incendiul. În total au fost distruse 37 de autoturisme.

Au fost evacuate 250 de persoane, dintre care 70 copii, 30 de persoane au fost asistate medical la fața locului, iar opt victime, între care doi copii, au fost transportate la Spitalul Județean cu intoxicații ori arsuri, dar numai una a rămas internată.

Pentru că nu avea unde să stea, cinci adulți – patru bărbați și o femeie, au fost transportați la Spitalul Modular Militar, instalat pe Stadionul Portul, iar o femeie cu un copil au fost duși la căminul Direcției Generale de Asistență Socială. Totodată, Primăria Constanța a anunțat că a identificat 23 de apartamente disponibile în caz de nevoie.

Până la această ora nu s-a întors nicio familie în apartament să locuiască, ele au venit doar pentru constatare pagube.

Echipajele ISU s-au retras la ora 18.04, la fața locului rămânând echipaje din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Poliția Locala.

Cauza incendiului este încă în curs de cercetare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*