Doi bărbați din Corbu s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși la pescuit ilegal pe lacul Sinoe

Doi bărbați din Corbu s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși la pescuit ilegal pe lacul Sinoe. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au prins doi bărbați în timp ce transportau, cu ajutorul unei ambarcațiuni, 50 de kilograme de pește proaspăt, pentru care nu dețineau documente justificative. Totodată, în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite și 600 de metri de plase monofilament.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au supravegheat joi, 12 ianuarie, o ambarcațiune cu motor, în zona lacului Sinoe – Canalul Edighiol, în care se aflau doi bărbați. Aceștia au fost opriți de polițiștii de frontieră, ocazie cu care, în barcă, a fost găsită o cantitate însemnată de pește, specia crap, subdimensionat și mai multe plase de pescuit monofilament.

În cadrul verificărilor suplimentare s-a stabilit faptul că cei doi bărbați, în vârstă de 53, respectiv 55 de ani, sunt ambii din localitatea Corbu, iar în barcă se afla cantitatea de 50 de kg de pește și plase monofilament în lungime de 600 de metri.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele, ambarcațiunea și motorul aferent au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Doi bărbați din Corbu s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși la pescuit ilegal pe lacul Sinoe. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „deținerea și transportul de pește, fără documente legale și deținere/pescuitul cu unelte, scule neautorizate și pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*