Doi bărbați au fost arestați la Constanța pentru emiterea unor ordine de plată bancare fără acoperire. Prejudiciul este de 780.000 de lei

Polițist constănțean arestat preventiv pentru luare de mită

Polițiști ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, la data de 30 martie 11 percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, la persoane bănuite de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Doi bărbați au fost arestați preventiv.

Din cercetările anchetatorilor a rezultat că, în perioada octombrie 2018 – martie 2019, cei doi, de 29, respectiv 36 de ani, ar fi emis ordine de plată bancare refuzate pentru lipsă total disponibil și specimen semnătură diferit și s-ar fi folosit de mai multe societăți comerciale special constituite în scop infracțional, în scopul achiziționării de produse de la opt firme.

De asemenea, aceștia ar fi desemnat administratori în drept persoane fără ocupație și care nu ar fi avut legătură cu activitățile societăților în cauză.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 7 laptopuri, 19 telefoane mobile, peste 1.100 de litri de vin, produse făinoase și pește congelat, în valoare de aproximativ 83.000 de lei, bunuri ce au fost restituite reprezentanților societății păgubite, precum și documente și înscrisuri cu valoare probatorie.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 780.000 de lei.

Cei doi bărbați, din Constanța și Medgidia, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime și Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*