Distrugător britanic, în Portul Constanța. Militarii de pe HMS Duncan vor executa misiuni la bordul navelor și vor juca fotbal cu studenții Academiei Navale

HMS Duncan vine în portul Constanța. FOTO Wikimedia
HMS Duncan vine în portul Constanța. FOTO Wikimedia

Vizită de trei zile a unui echipaj de distrugător britanic la Constanța. Nava de război HMS Duncan a sosit dumincă în port și va rămâne aici până pe 11 noiembrie. Militarii britanici vor avea timp atât de exerciții cu omologii români, cât și de un meci de fotbal mai neobișnuit. Conducerea echipajului va primi la bord o delegație specială luni dimineața.

Exercițiile desfășurate cu marinarii militari români au loc atât la cheu, cât și la bordul navelor. Ele pregătesc mai multe aplicații care se vor desfășura în Marea Neagră în perioada următoare.

Un moment mai puțin obișnuit este programat pentru luni, 9 noiembrie, la Partizani, în județul Tulcea. Militarii britanici vor juca într-un minicampionat de fotbal pentru a marca 150 ani de la desfășurarea primului meci care a avut loc pe pământ românesc în comuna tulceană Partizani. Meciurile, care au loc la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanța, au fost organizate în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal, Ministerul Apărării Naţionale şi Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din România.

Tot luni, la bordul navei, Ambasada Britanică din România şi Organizația pentru Apărare şi Securitate din Regatul Unit organizează Ziua Industriei de Apărare şi Securitate, un eveniment la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai MApN, oficiali guvernamentali şi companii româneşti de profil.

HMS DUNCAN este cel de-al șaselea și ultimul distrugător britanic de tip 45. Nava a fost finalizată și lansată la apă la sfârșitul lunii octombrie, în anul 2010. Este primul vas militar din clasa 45 care are capacitatea de implementare a Sistemului Harpoon.

În prima etapă de construcție, în anul 2010, i s-au instalat echipamentele principale, turbina cu gaze, turela de calibru mediu și buncărul Sea Viper pentru arme, toate fiind conectate cu un cablu electric suficient de lung cât să înconjoare autostrada din jurul Londrei (188km) de aproape trei ori.

O mare parte a echipamentului a început să fie pusă în funcțiune în anul 2011, incluzând sistemul de energie și propulsie, acesta fiind capabil să producă suficientă energie pentru a alimenta un întreg oraș de dimensiune mică.

La începutul anului 2013, în Portul Portsmouth, nava a fost preluată de comandant și de echipajul acesteia. HMS Duncan este pregătită să ia parte la misiuni operaționale pe tot globul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*