Directorul Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia și-a anunțat demisia din funcție

Liceul Teoretic Nicolae B[lcescu din Medgidia. FOTO Facebook

Directorul Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia, Mariana-Carmen Copilu, și-a anunțat demisia din funcție după ce fusese contestat de colectivul unității de învățământ.

Mariana-Carmen Copilu a transmis printr-un comunicat de presă, că orgoliile și disputele nu au ce căuta în mediul educațional, iar activitatea didactică nu trebuie să aibă de suferit.

“Având în vedere situația tensionată creată în cadrul Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia, prin numirea mea în funcția de director al unității de învățământ, am luat astăzi decizia de a-mi înainta demisia. Consider că orgoliile, agitația și disputele nu au ce căuta în  mediul educational, iar activitatea didactică nu trebuie să aibă de suferit.

Prin depunerea dosarului de candidatură am dorit să corectez anumite lucruri și situații care, din punctul meu de vedere, nu funcționează corespunzător într-o instituție de învățământ cu presitigiu din municipiul Medgidia”, a transmis Mariana-Carmen Copilu.

Ea a mai spus că a fost singurul candidat pentru această funcție și că afirmația că a fost numită politic nu este adevărată.

“Renunț cu demnitate la această funcție însă doresc să fac câteva precizări importante pe care trebuie să le cunoască opinia publică, pentru a putea analiza corect situația.

Am fost singurul candidat care și-a depus dosarul pentru funcția de director, conform calendarului din procedura de numire publicată de Inspectoratul Școlar Județean. Așadar, acuzațiile domnului Furtună Marius-Ștefăniță, conform cărora numirea mea a fost făcută ”politic” sunt simple supoziții fără suport logic. Din contră, pot afirma că politică face fostul director care implică anumite partide politice în această situație creată artificial”, a mai declarat Mariana-Carmen Copilu.

Ea a precizat că va asigura interimatul până la organizarea unui nou concurs pentru această funcție.

Numirea Marianei-Carmen Copilu a fost contestată de colectivul Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*