Direcția Generală Poliția Locală Constanța a depus o plângere penală împotriva agresorului polițistului local la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța

Sediul Parchetului Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Direcția Generală Poliția Locală a a anunțat că a depus o plângere penală împotriva agresorului polițistului local la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Potrivit Primăriei Constanța,  la data de 29 februarie 2024, în jurul orei 18:00, un polițist local din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța a fost agresat în timp ce își îndeplinea atribuțiile legale la una din căile de acces în clădirea unde are sediul Primăria Constanța. Agresiunea a fost premeditată și comisă de către unul dintre membrii grupului care s-a identificat a fi din partidul S.O.S. România.

 “Același grup, cu o oră înainte de incidentul de la Primăria Constanța, a încercat să-i incite pe locuitorii din cartierul Henri Conadă și să-i determine pe aceștia să se adune în fața Primăriei Constanța pentru un protest spontan. Forțele de ordine, inclusiv lucrătorii din cadrul Secției 2 Poliție Constanța și ai Grupării de Jandarmi Mobilă “Tomis” Constanța, au intervenit pentru a restabili ordinea și au informat că persoanele respective intenționează să participe la ședința Consiliului Local Municipal. Locatarii din Henri Coandă nu au răspuns la îndemnurile grupului de agitatori și aceștia s-au deplasat singuri la sediul Primăriei Constanța cu scopul de a participa la ședința de Consiliu local.

Având în vedere aceste informații, mai multe echipaje de polițiști locali s-au deplasat în zona sediului administrativ al Primăriei Municipiului Constanța unde au format un dispozitiv pentru a asigura liniștea și ordinea publică și pentru a asigura protecția personalului din aparatul de specialitate al primarului, conform prevederilor art. 6, lit. a), b) și f) din Legea nr. 155/2010 privind poliția locală.

Grupul de agitatori a forțat intrarea în sala de ședință fără să se legitimeze și fără să aștepte ca președintele de ședință să fie anunțat că sunt solicitări de luări de cuvânt. În timp ce s-a încercat calmarea grupului de presiune a S.O.S. România. unul dintre membri l-a agresat pe polițistul local aflat în exercițiul funcțiunii. În urma acestui incident grupul de presiune a fost evacuat din clădire” – Primăria Constanța.

Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depus o plângere penală împotriva agresorului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, solicitând autorităților competente să desfășoare o anchetă riguroasă și să ia măsurile necesare în conformitate cu legea.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*