DGASPC Constanța extinde rețeaua de asistenți maternali profesioniști

DGASPC Constanța caută asistenți maternali profesioniști. FOTO DGASPC Constanța

DGASPC Constanța a anunțat că se caută persoane ce vor să devină asistenți maternali profesioniști.

Cererile se pot depune la Serviciul Management de Caz pentru Copii aflat pe strada Ciprian Porumbescu, nr. 2, de luni până joi în intervalul orar 8.00-16.30 și vineri între orele 8.00-14.00.

În prezent, DGASPC Constanța împreună cu ANPDCA și Banca Mondială implementează proiectul „Elaborarea planului de dezinstituționalizare a copiilor din instituții și asigurarea tranziției îngrijirii acestora în comunitate“. Astfel, se dorește extinderea rețelei de asistenți maternali.

Cei interesați trebuie să îndeplinească o serie de criterii:

  • Să fie absolvenți a cel puțin 10 clase;
  • Să nu fie deja încadrați ca asistenți personal;
  • Să nu fie pensionari;
  • Să aibă drept de folosință asupra locuinței (demonstrat cu acte) și să poată asigura o cameră separată, amenjată special pentru copiii ce urmează a fi primiți în plasament;
  • Să fie disponibili să primească în plasament cel puțin doi copii;
  • Să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist în urma evaluării psihologice efectuate de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul DGASPC Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*