FOTO Decizie aberantă a conducerii Spitalului de Urgență Constanța: rudele cadrelor medicale au prioritate în fața oricărui pacient

Sănătate cu prioritate pentru familiile cadrelor medicale. FOTO CTnews.ro
Sănătate cu prioritate pentru familiile cadrelor medicale. FOTO CTnews.ro

Un afiș postat pe pereții Policlinicii Spitalului de Urgență Constanța a ridicat multe semne de întrebare pacienților.

“În conformitate cu prevederile CCM, art 83, al. 4, Salariații și membrii de familie ai acestora (soț, soție, copii, părinți) beneficiază de prioritate la consult medical, analize și investigații”

Afișul are ștampila unității medicale și este semnat “Conducerea”.

Menționăm că această decizie a conducerii Spitalului de Urgență Constanța contravine articolului 34 din Constituția României:

“(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.

(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.

(3) Organizarea asistenţei medicale şi a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate şi recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale şi a activităţilor paramedicale, precum şi alte măsuri de protecţie a sănătăţii fizice şi mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii.”

Sănătate cu prioritate pentru familiile cadrelor medicale. FOTO CTnews.ro
Sănătate cu prioritate pentru familiile cadrelor medicale. FOTO CTnews.ro

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*