Deșeurile din construcții se depozitează în spațiul amenajat la Poarta 9. În caz contrar riscați o amendă de 20.000 de lei

Deșeurile din construcții se depozitează în spațiul amenajat la Poarta 9. FOTO Primăria Constanța

Autoritățile locale le transmit constănțenilor care se apucă de renovat, construit sau demolat, că materialele provenite din construcții și desființări trebuie depuse doar în spațiul special amenajat din incinta Portului Constanța – zona Poarta 9.

„Persoanele fizice sau juridice care au construit ori au demolat și trebuie să scape de resturile provenite din această activitate trebuie să achite o taxă de 3 lei/tonă sau fracție de tonă, care poate fi achitată numerar sau prin POS atât la ghișeele Serviciului Public de Impozite și Taxe (SPIT), cât și la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanța – Poarta 9, dar și prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța RO46TREZ23121360206XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța, cod fiscal 4785631. Cu mașini personale sau utilaje închiriate special pentru așa ceva, deșeurile trebuie transportate doar în amplasamentul amintit”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Persoanele care nu respectă aceste prevederi și sunt surprinse că aruncă astfel de materiale în alte locuri decât în cele autorizate în acest scop riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 50.000 și 70.000 lei, pentru persoanele juridice și 10.000 și 20.000 lei, pentru persoanele fizice. La acestea se poate adăuga și sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor folosite pentru descărcarea/abandonarea deșeurilor în spații neautorizate, după caz.

Constănțenii care constată astfel de fenomene antisociale sunt rugați să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0341/922. De asemenea, toate sesizările legate de salubritate pot fi aduse la cunoștința autorității locale la numărul de WhatsApp – 0731.550.011.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*