Descinderi în mai multe localități din județ la persoane suspectate de achiziția ilegală de arme neletale

Descinderi la persoane suspectate de achiziția ilegală de arme neletale. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Română, au efectuat miercuri, 28 iunie, nouă percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Descinderile au avut loc la locuințele a nouă persoane din municipiile Constanța și Medgidia, orașul Ovidiu și comunele Cumpăna și Lumina.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – 2023, persoanele în cauză ar fi achiziționat mai multe arme neletale, suspuse autorizării, de pe platformele unor magazine online. Armele achiziționate ar fi fost livrate, prin servicii de curierat, la locuințele persoanelor bănuite.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, șase arme neletale, suspuse autorizării, precum și muniție aferentă.

În cauză, cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*