Descinderi în Constanța și Tulcea la persoane bănuite de proxenetism

Percheziții la persoane bănuite de proxenetism. FOTO: IPJ Constanța

Polițiști ai Serviciului Investigații Criminale au efectuat joi, 11 mai, 19 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Tulcea, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism. În urma perchezițiilor efectuate au fost reținute șase persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism.

Potrivit IPJ Constanța, începând cu anul 2018 și până în prezent, suspecții ar fi determinat sau înlesnit practicarea prostituției ori ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției, de către mai multe persoane, în apartamente închiriate în municipiile Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Suceava.

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați aproximativ 14.000 de lei, 3.800 de euro, 500 de dolari, carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM, o armă de tip airsoft, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie și au fost indisponibilizate patru autoturisme. De asemenea, la sediul IPJ Constanța au fost conduse 20 de persoane, șapte dintre acestea fiind bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism. Astfel, șase bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propuneri legale.

Alte trei persoane sunt, de asemenea, cercetate în acest dosar, una fiind încarcerată în Penitenciarul Poarta albă, iar celelalte două sustrăgându-se cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*