Deputatul Mihai Tararache: “Parteneriatul strategic cu SUA trebuie consolidat!”

Mihai Tararache
Mihai Tararache

Mihai Tararache, deputatul liberal de Constanța, a luat parte la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a NATO care a avut loc la Stavanger, Norvegia. Liberalul este convins că în momentul de față, cea mai bună soluție pentru țara noastră este aprofundarea relațiilor din interiorul Alianței Nord-Atlantice și întărirea relațiilor cu Statele Unite.

Sesiunea a fost gazda unor discuții despre soluțiile la cele mai importante amenințări la adresa securității și stabilității spațiului euro-atlantic. Deputatul de Constanța este de părere că aceasta a fost una dintre cele mai bune întâlniri ale sale din toată cariera politică.

“Am întâlnit colegi parlamentari din celelalte state membre ale Alianței și m-am bucurat să văd că aceștia împărtășesc aceleași valori și idealuri ca și românii. Cu toții avem aceleași îngrijorări, și chiar dacă uneori nu am căzut de acord asupra modului în care acestea pot fi rezolvate, am căzut de acord că acestea sunt islamismul radical și imperialismul rusesc. O problemă discutată intens a fost amenințarea teroristă islamică. Din păcate, statele occidentale nu au reușit să găsească o formulă prin care să distrugă Statul Islamic. Mai mult, în ultimii ani amenințarea s-a mutat în interiorul orașelor noastre”, a declarat Mihai Tararache.

Liberalul spune că libertatea nu vine gratis așa că aderă la ideea de acordare de către statele membre a 2% din PIB către bugetele Apărării și propune chiar depășirea acestui procent pentru ca militarii români să se bucure de toată pregătirea și echipamentul necesar.

“O altă tendință pe care o consider extrem de importantă este aceea de a investi mai mult în echipamente militare pentru descurajare. În mod evident, Federația Rusă nu este un stat care să respecte dreptul internațional. O demonstrează constant în ultimii ani. Tocmai de aceea trebuie să transmitem un mesaj clar”, spune Mihai Tararache.

Deputatul liberal este de părere că țara noastră beneficiază de o siguranță sporită datorită apartenenței la NATO și a parteneriatului strategic cu SUA.

“Avem însă obligația să susținem financiar, politic și logistic și parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova. Avem o datorie de sânge față de frații noștri basarabeni.
Consider Statele Unite cel mai bun prieten al României și al Europei. Nu cred că trebuie să fim aliați cu SUA doar pentru că au cea mai puternică economie sau cele mai performante avioane. Ceea ce ne leagă este dragostea pentru libertate, iar această legătură transcede orice.
În concluzie, mesajul meu, transmis partenerilor din NATO și românilor,este unul singur: Parteneriatul strategic al României cu SUA trebuie consolidat!”, a mai spus Mihai Tararache.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*