Depozit ilegal de deșeuri în parcarea de la Poarta 1. Firma de construcții, care lucrează pentru Primăria Constanța, amendată cu 60.000 lei

Depozit ilegal deșeuri în parcarea de Poarta 1. FOTO: GNM

O firmă care lucrează pentru Primăria Constanța a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei, pentru deșeurile depozitate în parcarea de la Poarta 1 a Portului Constanța.

Controlul demarat de Garda de Mediu la organizarea de șantier din zona Poarta 1 a Portului Constanța s-a încheiat în data de 8 mai, dezvăluind o situație alarmantă, au transmis luni, 15 mai, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu.

Astfel, comisari ai Gărzii de Mediu Constanța au descoperit că în incinta împrejmuită cu gard de plasă erau depozitate ilegal deșeuri inerte, în grămezi impresionante, având o înălțime cuprinsă între patru și șase metri, pe o suprafață de aproximativ 1000 de metri pătrați. Acest amplasament, care are destinația de parcare și se află sub administrarea Primăriei Constanța, a fost utilizat de antreprenor ca loc de depozitare a materialelor de construcții, inclusiv pavele și cabluri, în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a Municipiului Constanța”.

Deșeurile descoperite provin din lucrările de decopertare a străzilor și trotuarelor din municipiu, cantitatea estimată ridicându-se la aproximativ 6000 de tone. Drept urmare, aceasta a fost sancționată cu o amendă în valoare de 60.000 de lei.

„Astfel, în incinta organizării de șantier s-a realizat o depozitare neautorizată de deșeuri preponderent inerte, amplasament unde nu există mijloace proprii de tratare a deșeurilor. Firma de construcţii nu a luat măsuri de gestionare a deșeurilor în condiții de protecţie a mediului, fiind amendată cu 60.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor”, au transmis reprezentanții GNM.

Comisarii de mediu au mai stabilit măsuri cu caracter permanent privind respectarea legislaţiei de mediu în vigoare pe toată perioada realizării proiectului, precum și predarea în termen de o săptămâna a deșeurilor depozitate ilegal în incinta organizării de șantier, pe baza de documente justificative.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*