De Bobotează, la Constanța a lipsit gerul, iar mii de persoane au participat la manifestările religioase organizate cu acest prilej

Mii de constănțeni au participat la manifestările religioase organizate de Bobotează. FOTO: Organizația Patronală Mamaia-Constanța

Mii de persoane au mers vineri, 6 ianuarie, în Portul Tomis din Constanța acolo unde, împreună cu un sobor de preoți, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a oficiat slujba de sfințire a apelor. Apoi, conform tradiției, a aruncat trei cruci în apele mării ce au fost recuperate de tot atâția tineri curajoși.

Sute de constănțeni au mers încă de dimineață la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, unde IPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie în cinstea Botezului Domnului. După slujbă, în jurul orei 11.30, clerul şi credincioșii au pornit în procesiune spre Portul Tomis unde, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, IPS Teodosie a oficiat slujba de Sfințire Mare a apei, la sfârșitul căreia a aruncat trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului. Muzica Militară a Forțelor Navale şi Garda de Onoare au însoțit procesiunea de la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel”.

Arhiepiscopul Tomisului a sfințit și apa din mai multe budane mari, din lemn, aflate într-un alai de care trase de boi și măgăruși, iar după ceremonia de la malul mării, alaiul a plecat în procesiune pe străzile orașului pentru a împărți Agheasma Mare și celor ce nu au reușit să participe la slujba din Portul Tomis.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*