Cutremur la IPJ Constanța. Cătălin Predoiu a anunțat “reorganizarea de sus și până jos a Inspectoratului de Poliție Constanța. Mădălina Vlangăr este noul comandant interimar

Sediul IPJ Constanța. FOTO CTnews.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat marți, 28 august, într-o conferință de presă, un adevărat cutremur la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, în urma mai multor deficiențe constatate de Corpul de Control al ministrului în urma accidentului produs în 2 Mai de un șofer drogat și care a fost soldat cu doi morți și trei răniți. Astfel, șeful IPJ Constanța, Constantin-Adrian Glugă a fost schimbat din funcție, iar noul comandant interimar este Mădălina Vlangăr. De asemenea, Predoiu a mai spus că va urma “reorganizarea de sus și până jos a IPJ Constanța”, în cadrul unui proiect pilot la nivel național.

Predoiu a declarat că județul Constanța este unul din cele mai dificile.

“Județul Constanța, alături de București, este unul dintre cele mai dificile comunități din punct de vedere al aplicării legii și al provocărilor implicate de fenomenul criminologic. Găsim în județul Constanța toate formele de criminalitate: criminalitate în gulere albe, evaziune fiscală, contrabandă, trafic de persoane, droguri, arme, crimă organizată. Cauzele pentru care s-a ajuns aici sunt vechi și nu țin exclusiv de insuficienta capacitate de reacție a poliției, ci și de precaritatea educației civice, de condiții socio-economice dificile pentru unele micro-comunități, complicități politice istorice, despre care presa a scris frecvent, clemența justiției, despre care presa a scris frecvent. Dar eu mă voi ocupa acum doar de ceea ce am în competență, respectiv Poliția. Cert este că la momentul la care vorbim, în Constanța, bătălia cu criminalitatea a fost pierdută în ultimii cinci, zece ani, cel puțin din punctul meu de vedere, și voi reorganiza acum condițiile pentru a lansa din nou această bătălie într-un format și cu o echipare care să fie adaptate inamicului din teren”, a spus Predoiu.

El a anunțat și o reorganizare a IPJ Constanța.

“Reorganizarea de sus și până jos a IJP Constanța. Întreaga structură organizatorică va fi regândită și adaptată amplorii fenomenului infracțional specific acestui județ și o nouă echipă managerială de tranziție va asigura operarea sistemului până când noua organizare va intra în funcțiune. Practic desființez inspectoratul și îl vom reclădi într-o nouă organizare managerială și funcțională, adaptată la realitatea infracțională din teren. Pentru a avea o șansă în lupta cu criminalitatea, acești oameni care zi de zi se luptă cu ea, trebuie puși într-un context organizatoric complet diferit, echipați corespunzător, inclusiv cu mijloace logistice. Această nouă structură operațională va fi rezultatul unei gândiri colective cu cei mai buni specialiști de care dispunem în țară în materie de combatere a criminalității, dar voi solicita și un aport extern de expertiză de la țări partenere, strategi, experți în structuri de forță care combat criminalitatea.

Noua organigramă a IJP Constanța va fi adoptată prin ordin de ministru emis în cel mult 45 de zile, adică în jurul datei de 15 octombrie, după ce va fi conceput astfel încât să fie capabilă să confrunte fenomenul infracțional de magnitudinea celui existent în județul Constanța, în special în ceea ce privește evaziunea fiscală, trafic de droguri, trafic de ființe umane, crimă organizată. Noul IJP Constanța va fi un proiect pilot care va servi drept model de orientare pentru restructurarea unităților teritoriale ale Poliției Române”, a mai anunțat ministrul Afacerilor Interne.

El a precizat și cine va fi noul șef al IPJ Constanța.

“O nouă echipă managerială va gestiona activitatea curentă și va fi condusă de doamna comisar șef Mădălina Vlangăr, actual director la Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, ofițer cu experiență în cooperarea polițienească internațională, care a ocupat inclusiv poziții de atașat de afaceri interne, fost șef de brigadă de combatere a criminalității”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Șeful IPJ Constanța, Constantin – Adrian Glugă, a fost schimbat din funcție și urmează să aibă loc și o cercetare disciplinară în cazul său, a mai anunțat Predoiu. Măsura a fost luată în urma modul cum au reacționat polițiștii în urma accidentului de la 2 Mai când un șofer drogat a ucis doi tineri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*