Cu două mașini ridicate nu se rezolvă haosul parcărilor din Constanța

Cătălin Schipor
Cătălin Schipor

În 2018, Primăria Constanța anunța achiziționarea unei mașini pentru ridicatul autoturismelor parcate neregulamentar pe raza municipiului Constanța. O singură autospecială. Momentul intrării în serviciu a acesteia a fost amânat până la jumătatea lunii martie. Tot atunci și-a arătat și eficiența.

Două mașini parcate neregulamentar au fost ridicate în prima zi de pe domeniul public al municipiului Constanța de către autospeciala din dotarea societății Primăriei Constanța, Confort Urban. Acesta a fost maximul de eficiență a mult trâmbițatului moment Z. Două mașini.

Eu, personal, estimasem un maxim de zece, dar așteptările mi-au fost serios zdruncinate. Dar, la un oraș sufocat de mașini parcate anapoda, unele din crasă nesimțire, pentru că șoferul consideră că este mult sub valoarea sa să mai meargă câțiva metri până la un loc de parcare cu plată și apoi să circule cu propriile picioare, iar altele pentru că pur și simplu nu există locuri de parcare amenajate, o singură autospecială este fix.. nimic. Un fel de Cooperativa Munca în Zadar.

Ei merg mai mult pe efectul psihologic al prezenței mașinii de ridicat autoturisme, decât pe eficiența acesteia. Și pentru ca efectul să fie amplificat, Primăria ne amenință, pardon, promite că “în perioada următoare să mai fie achiziționată încă una”.

Pe lângă mașinile parcate aiurea pe principalele artere, teoretic, acest utilaj pe post de Bau-Bau ar trebui să ridice și mașinile parcate de șmecheri pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Tot această mașină, care va fi făcută poștă în tot orașul, ar trebui să rezolve și problema constănțenilor care plătesc pentru locurile de parcare și care ultima modificare a HCL-ului a băgat și mai multă zâzanie între șoferi. Este vorba de ora 17.00, atunci când teoretic mulți își termină jobul se întorc acasă, iar cei care nu au fost la muncă și și-au parcat mașinile pe locurile cu plată ale fraierilor, ar trebui să aibă un fantastic bun simț și să își mute conservele cu roți în altă parte.

Așa, pe hârtie, situația se rezolvă ușor. Suni la Locală, vine echipajul când e liber, îi dă amendă nesimțitului sau cheamă autoutilitara și o ridică.  Asta dacă respectivul binevoiește să apară la mașină, pentru că altfel, polițistul local, cu toată bunăvoința nu îl poate amenda. Iar dacă, printr-o minune, mașina de ridicat este disponibilă, aceasta este posibil să nu poată efectua manevra, din cauza aleilor strâmte și a locurilor de parcare inventate oriunde.

Potrivit statisticii Poliției Locale, în medie, 6 constănțeni sună pe zi pentru că își găsesc locul de parcare ocupat. La astea, dacă adăugăm și arterele principale din oraș, rezultatul va fi o mare… virgulă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*