CTnews TV: Sebi Pătrunjei, PR – Asociația Culturală “Georgiana Rusu”: “Există bani pentru cultură și proiecte culturale. Trebuie să știi unde sunt, cum să-i iei și cum să-i decontezi. Și să dai dovadă de seriozitate”

Sebi Pătrunjei, PR Asociația Culturală "Georgiana Rusu". FOTO CTnews.ro

Asociația Culturală Georgiana Rusu este, fără doar și poate, una dintre cele mai active în implementarea proiectelor culturale în orașul de la malul mării. Rod al colaborării dintre actrița Georgiana Rusu și fostul jurnalist Sebi Pătrunjei, alături de care fiecare proiect a atras oameni dispuși să ajute, Asociația Culturală Georgiana Rusu s-a remarcat în ultimii ani prin consecvența cu care a adus, pe o piață culturală mult prea săracă, evenimente culturale inedite, care au avut darul de a pune ceva culoare pe obrajii palizi ai culturii tomitane.

Cu siguranță, cel mai important proiect și, probabil, cel mai cunoscut și așteptat de către constănțeni și turiști, deopotrivă, este Sunset Sea-mphony (care se pregătește, în acest an, pentru cea de-a cincia ediție). Alături de acesta, ACGR a propus, în fiecare an, proiecte noi, menite să pună în valoare moștenirea culturală a vechiului Tomis, dar și colaborări inedite, precum cele avute cu Planetariul din Constanța. Proiecte precum Urbe Submersi”, „Colors, Sounds and Motion in a Dark Space”, „Zero Gravity Dimension” sau „Cazino, suflet pierdut”, pentru a enumera doar câteva, au făcut deliciul celor care au răspuns chemării și au arătat că legenda care spune că nimic nu se mișcă la Constanța nu este tocmai exactă…

Despre ce presupune organizarea unui proiect cultural, despre cum și de unde sunt atrase fondurile pentru organizarea acestora, despre oamenii aflați în spatele acestor proiecte, despre cum a afectat pandemia viața culturală, dar și despre planurile de viitor ale ACGR, puteți afla din discuția dintre jurnalistul Paul Alexe și Sebi Pătrunjei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*