CTnews TV: Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar Național “Regele Ferdinand I” Constanța: “La noi, povestea începe cu vizitatorul: ce-i place, de ce anume este interesat, ce urmărește, iar noi să-i oferim o poveste, povestea istorică care l-a determinat să treacă pragul muzeului”

Directorul Muzeului Militar Național “Regele Ferdinand I” Constanța, Costin Scurtu. FOTO Paul Alexe

Directorul Muzeului Militar Național “Regele Ferdinand I” Constanța, Costin Scurtu, a fost invitatul jurnalistului Paul Alexe, în studioul CTnews TV.

Discuția a avut în vedere activitatea muzeului constănțean, cu limitările impuse de perioada pandemiei, precum și planurile de îmbunătățire a ofertei Muzeului Militar, pentru a ridica atractivitatea patrimoniului muzeal. Costin Scurtu a explicat abordarea pe care muzeul constănțean o propune vizitatorilor, una care iese din clișeul tradițional, în care obiectele de muzeu sunt puse în prim-plan. De asemenea, s-a discutat și pe marginea apropiatului eveniment internațional pe care muzeul îl va găzdui, în luna septembrie: întâlnirea reprezentanților OSCE (Organizația de Securitate și Cooperare în Europa).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*