CTnews TV: Andreea-Sabina Spătariu, președinte Asociația Elevilor din Constanța: “Acest Guvern urăște elevii și studenții și îi vrea condamnați la sărăcie”

Andreea Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța. FOTO Paul Alexe

Într-o perioadă în care pandemia a bulversat întregul sistem de învățământ, afectând profund calitatea procesului educațional, elevii din mediile dezavantajate social se văd cu un pas mai aproape de abandonul școlar. Motivul? Intenția Guvernului de a emite o Ordonanță de Urgență, prin care se elimină gratuitatea la transportul județean și interjudețean rutier (cu autocarul sau microbuzul), prevăzută în Legea educației naționale.

Despre contextul în care vine această intenție a Guvernului, dar și despre conscințele majore asupra categoriilor defavorizate de elevi ale unei astfel de decizii, în discuția purtată de jurnalistul Paul Alexe cu Andreea-Sabina Spătariu, președinte al Asociației Elevilor din Constanța, la CTnews  TV.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*