CT BUS SA a achitat anticipat datoria de aproape 28 de milioane de lei către ANAF

Autobuz CT BUS. FOTO Arhiva CTNews

CT BUS SA a anunțat că a achitat integral, anticipat, obligația fiscală către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), stabilită prin Decizia de eșalonare la plată încheiată în 2017, pentru o perioadă de 55 de luni.

Potrivit reprezentanților societății, cuantumul datoriei totale era de 27.923.828 lei, cu rata aproximativă lunară de 500.000 de lei.

„Pe lângă această sumă datorată, autoritățile dispuseseră și sechestru asupra tuturor bunurilor aparținând fostei regii”, au precizat sursele citate.

Graficul lunar de plată a datoriei a fost respectat cu strictețe, iar ca urmare a încadrării în prevederile OUG 69, CT BUS SA a beneficiat și de facilități fiscale în valoare de 2.786.475 lei. Pentru stingerea completă a datoriei s-a achitat o ultimă tranșă de 5.373.370 de lei.

„Efortul financiar a fost realizat prin forțe proprii, fără contractarea niciunui împrumut. În prezent, CT BUS SA nu mai înregistrează datorii către ANAF. Totodată, autoritățile au comunicat și decizia de ridicare a măsurilor de executare silită aplicate asupra bunurilor sechestrate”, au mai transmis reprezentanții societății constănțene de transport.

Certificatul fiscal care atestă zero datorii deschide calea pentru noi investiții, CT BUS fiind eligibilă pentru proiecte cu fonduri atrase și proiecte cu fonduri europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*