Creștere de 10 procente a traficului de mărfuri în portul Constanța în primul trimestru al anului

Creștere de 10 la sută a traficului de mărfuri prin portul Constanța. FOTO: CN APM SA

Traficul total de mărfuri în portul Constanța a depășit, în primul trimestru al acestui an, 19 milioane de tone, față de 17,44 milioane de tone în primul trimestru al anului 2022, un an cu performanțe record pentru portul Constanța.

Potrivit CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, creșterea traficului total, de aproape 10 la sută, se menține pe trendul ascendent din ultimii ani. Din traficul total, traficul maritim este de 14,5 milioane de tone, iar cel fluvial de 4,6 milioane de tone.

Traficul de cereale a totalizat 6,6 milioane de tone, comparativ cu primul trimestru al anului 2022, creșterea fiind de 13 la sută.

Creșteri de trafic s-au mai înregistrat la următoarele grupe de mărfuri: semințe uleioase, fructe oleaginoase, petrol brut, produse petroliere, îngrășăminte (naturale și chimice), minereuri de fier, articole diverse.

„O creștere semnificativă se înregistrează și în cazul containerelor, de la 1,67 milioane de tone mărfuri în trimestrul 1 al anului 2022, la 2,24 milioane de tone în perioada similară a acestui an, creșterea fiind de 34 la sută. Aceeași situație se regăsește și în numărul de TEU-uri, respectiv 170.400 TEU în trimestrul 1 – 2022, comparativ cu 199.000 TEU, trimestrul 1 – 2023, mai mult cu 16,8 la sută“ a declarat directorul general al CN APM SA Constanța, Florin Vizan.

Scăderi de trafic au fost înregistrate, în principal, la combustibili minerali solizi, minereuri și deșeuri neferoase, produse metalice, ciment, var nestins, materiale prefabricate pentru construcții, minerale brute sau prelucrate, produse chimice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*