Credincioșii musulmani sărbătoresc în această seară Noaptea de Berat – Noaptea Iertării păcatelor

Moscheea Carol I din Constanța sau Moscheea Regală, monument istoric. FOTO Cătălin SCHIPOR

Credincioșii musulmani sărbătoresc în această seară Berat Kandili (Noaptea de Berat – Noaptea Iertării păcatelor).

Potrivit reprezentanților Cultului Musulman din România, Berat Kandili este una din cele cinci Nopți Sfinte din calendarul Islamic și se sărbătorește în noaptea de 14/15 a lunii Șaban, lună premergătoare lunii sfinte Ramazan.

„În această noapte Bunul Allah își răsplătește credincioșii cu bogății lumești, iertare sufletească și binecuvântare în Lumea de Apoi. Privită ca o noapte a mântuirii, Berat Kandili este momentul de contabilizare a tuturor faptelor săvârșite de-a lungul anului precedent, a obligațiilor religioase săvârșite sau omise în a fi săvârșite cât și a relațiilor cu cei din jur. În această noapte credincioșii musulmani spun rugăciuni și citesc din Coran”, au transmis sursele citate.

Cu acest prilej, muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, transmite credincioșilor musulmani următorul mesaj:

„Fie ca inimile să ne bată întru rugăciune, sufletele să ne vibreze în preaslăvirea Bunului Allah, iar mâinile deschise către cer să primească binecuvântarea divină. Pacea și binecuvântarea Bunului Allah fie asupra tuturor credincioșilor, credința din suflet să se transpună în viața cotidiană, iar pacea să dăinuie pe întreg mapamondul! În aceste momente de grea încercare pentru întreaga omenire, mă rog la Bunul Allah pentru o lume fără de boală, fără de calamități naturale, fără de accidente și fără de oameni suferinzi! O Noapte Sfântă de Berat Binecuvântată! Berat Qandĭlĭmĭz qayırlı bolsın! Berat Kandilimiz hayırlı olsun!”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*