Contestația depusă de IPS Teodosie împotriva deciziei de carantinare, respinsă de Judecătoria Constanța ca neîntemeiată

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Paul Alexe

Magistrații Judecătoriei Constanța au respins joi, 27 ianuarie, contestația depusă de către arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, împotriva deciziei de carantinare emisă de către DSP București. Hotărârea instanței nu este definitivă.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a contestat în instanță decizia de carantinare, ce i-a fost aplicată, în 20 ianuarie, după ce a revenit dintr-o călătorie în Iordania. Astfel, la Judecătoria Constanța a fost înregistrată marți, 25 ianuarie, acțiunea de contestare a deciziei DSP București de confirmare a carantinării IPS Teodosie în care s-a cerut, pe de o parte, suspendarea efectelor deciziei DSP, iar pe de alta, anularea ei. Cererea a fost judecată miercuri, 26 ianuarie, dar magistrații au amânat pronunțarea cu 24 de ore, când au decis respingerea acesteia, ca neîntemeiată.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 48 de ore de la comunicare.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat luni, 24 ianuarie, de trei ori, de fiecare dată cu câte 1.000 de lei, pentru că nu a respectat măsura carantinei.

Astfel, el a fost surprins, în jurul orei 08.00, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, unde a oficiat Sfânta Liturghie, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Ulterior, el a mai fost amendat de două ori, fiind surprins de polițiști din cadrul Secției 3 în timp ce se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, iar apoi participând, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis, la conferința „România, vechea vatră a Europei”, susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs.

Prelatul se află în carantină la domiciliu începând din data de 21 ianuarie, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Iordania. Conform prevederilor legale, nefiind vaccinat, Arhiepiscopul Tomisului trebuie să stea în carantină 10 zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*