Containerele cu deșeuri depistate în Portul Constanţa Sud Agigea au fost returnate către expeditor

Ghiozdane contrafăcute, în valoare de 8.000 de lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în data de 24 februarie, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București și Garda Națională de Mediu, au efectuat controale în cele trei puncte de lucru de pe raza municipiului București și județului Ilfov ale societății comerciale în cauză, fiind astfel sistate operațiunile de comercializare a produselor second-hand.

Totodată, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost finalizată activitatea de încărcare, pe nava sub pavilion Olanda, a containerelor cu deșeuri, în vederea returnării acestora către expeditor. Acestea au părăsit teritoriul României în cursul zilei de 21 februarie.

Reamintim că, în data de 20 februarie sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Garda de Mediu, Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea și Direcția de Sănătate Publică Constanța au efectuat controlul fizic la 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcția Marea Britanie, în Portul Constanța Sud Agigea.

Astfel, s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deșeuri inutilizabile.

În cauză, sunt cercetați doi cetățeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.

Menționăm faptul că, activitățile de control derulate de autoritățile implicate sunt în curs de desfășurare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*