Containere încărcate cu 11 tone de chesterea în plus față de cantitatea trecută în documentele vamale

Containere cu cherestea verificate de polițiști. FOTO IPJ Constanța

La data de 26 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Poliție Transporturi și al specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere, au acționat pe linia prevenirii și descoperirii infracțiunilor vamale în domeniul exportului de material lemnos, în baza Planului ”Port Control”.

Astfel, au fost cântărite  6 containere aflate în Portul Constanța Nord, încărcate cu cherestea destinată exportului, operațiunea urmând a fi efectuată  de o societate comercială din județul Prahova.

În urma cântăririi containerelor a rezultat că greutatea acestora este cu aproximativ 11.000 de kilograme mai mare decât cea declarată în documentele vamale.

Întreaga marfă, în valoare de peste 450.000 de lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, materialul lemnos urmând a fi inventariat prin cubare.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă, prevăzută de Legea 86/2002, privind Codul Vamal al României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*