Container din China cu sute de brichete contrafăcute, descoperit în Portul Constanța

Brichete contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea. FOTO arhiva SPTM Constanța

Poliţiştii de frontieră au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, 990 de brichete, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au participat la un control fizic asupra unui container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti.

„În urma controlului, au fost descoperite 990 aprinzătoare electrice susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Bunurile, în valoare de peste 96.700 lei dacă ar fi fost comercializate ca și produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*