Container cu nouă tone de deșeuri din piese și dispozitive agricole, descoperit în Portul Constanța Sud Agigea

Container cu nouă tone de deșeuri, descoperit în Portul Constanța Sud Agigea. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat, în Portul Constanța Sud Agigea, un container ce conținea 9.400 kg de deșeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

Potrivit Gărzii de Coastă, în urma unor activități informativ-operative desfășurate marți, 17 august, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului de Frontieră Constanța, comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit un container cu deșeuri din piese și dispozitive agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate 9.400 kg de piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Japonia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța. S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de import ilegal de deșeuri, și import ilegal de deșeuri în vederea eliminării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*