Constănțenii vor parca gratuit primele 30 de minute, anunță Primăria Constanța

Parcare publică în municipiul Constanța. FOTO Primăria Constanța

Plata parcării în municipiul Constanța se va realiza, conform HCL nr.123/2021, cu respectarea gratuității de 30 minute, pentru zonele 0, 1 și 2, a anunțat miercuri, 9 iunie, Primăria Constanța. Includerea acestei gratuități aduce flexibilitate utilizatorilor parcărilor din municipiul Constanța.

Potrivit reprezentanților instituției, pașii pentru a beneficia de această facilitate sunt simpli: conducătorii auto trebuie să selecteze din aplicația „Constanța Parking” opțiunea de parcare cu primele 30 de minute gratuite. Pentru cei care trimit SMS este valabilă prima opțiune de pe panoul de informare.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.

„Spre exemplu, o persoană care știe că nu va depăși o jumătate de oră de parcare are opțiunea de a selecta din aplicație sau prin SMS rezervarea pentru o jumătate de oră care va fi gratuită. Persoanele care nu au această certitudine pot alege varianta plății unei ore, a 2 sau 3 ore, din care prima jumătate este gratuită. Este important de știut că costul rezervării locului de parcare pentru o oră întreagă va fi marcat cu culoare roșie pe panourile special amplasate în parcări”, au precizat sursele citate.

Noua versiune a aplicației „Constanța Parking” va fi disponibilă în curând și poate fi descărcată gratuit din Google Play și AppStore. Pe lângă această modalitate de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale și tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban și la punctele de vânzare CT BUS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Sunt curios cum or s-arate tichetele razuibile deoarece la cate puncte de vanzare CT BUS sunt…..In alta ordine de idei un abonament ar fi 199 lei/luna pt zona 0 sau 199 lei/an zona 2 fara asigurarea locului ( corect ) + 499 lei/an loc rezervat in zona de resedinta. Deci masina redevine obiect de lux.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*